nl +31 (0) 6-53156509 24/7 Bereikbaar PO Box 69242, 1060 CE AMSTERDAM Nederland
ISO gecertificeerd
ISO 9001:2015
20+ jaar ervaring
#1 in Nederland
GAFTA + FOSFA
Approved Superintendent
Meer info?

Marco Sprangers: “Nooit een saai moment”

Controleur Marco Sprangers RVJ Cargo Inspections

Omdat ons werk mensenwerk is willen we je graag kennis laten maken met de mens achter onze medewerkers. Vandaag laten we Marco Sprangers aan het woord. Marco stapte op zijn 23e het vak in en heeft inmiddels jarenlange ervaring als controleur.

Via mijn vader, die als kraandrijver werkzaam is bij stuwadoorsbedrijf IGMA, ben ik geïnteresseerd geraakt in de werkzaamheden in de haven.

Toen ik begin 20 was ben ik om me heen gaan kijken en toen ik een vacature voor een controleur bij een controlemaatschappij tegenkwam heb ik gesolliciteerd. Na enkele jaren ging ik als ZZP’er aan de slag. En zo kwam in contact met RVJ Cargo Inspections waar ik sinds begin dit jaar in dienst ben. Het leuke van werken bij RVJ-CI is dat je in een relatief nieuwe organisatie de mogelijkheden krijgt om je te ontplooien en dat je gezamenlijk nieuwe projecten kan opstarten.

Ik werk nu al ruim 10 jaar als controleur en het mooie van het werk vind ik de afwisseling en het contact met stuwadoors en scheepsbemanning om de klus te klaren. Dat blijft altijd leuk. En natuurlijk hou ik van mijn eigen werkzaamheden. Als controleur moet je goed kunnen weergeven wat de conditie is van de goederen die je aan het controleren bent. Je bent als controleur eigenlijk de oren en de ogen van de klant. De verantwoordelijkheid die je daardoor draagt maakt het werk dan ook zo leuk.

Daarnaast is het altijd een uitdaging om ervoor te zorgen dat je als controleur steeds maar weer op de hoogte blijft van ontwikkelingen die het vak raken. Dat je contractuele kennis over bemonsteringsprocedures zoals FOSFA & GAFTA up-to-date is. En dat je bij blijft over veranderingen binnen de regels van de GMP met betrekking tot ruimkeuringen van schepen.

Nooit een saai moment dus!”

Over de auteur

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments