nl +31 (0) 6-53156509 24/7 Bereikbaar PO Box 69242, 1060 CE AMSTERDAM Nederland
ISO gecertificeerd
ISO 9001:2015
20+ jaar ervaring
#1 in Nederland
GAFTA + FOSFA
Approved Superintendent
Meer info?

Met de komst van ervaren Allround (Wet & Dry) Controleur en Draft Surveyor Mark Meijland heeft RVJ Cargo Inspections een langgekoesterde wens in vervulling kunnen laten gaan. Wij hebben onze dienstverlening uitgebreid met een additionele service, namelijk het toevoegen van Dimethylpolysiloxaan oftewel DMPS aan eetbare oliën, waaronder refined soya bean oil.

DMPS is een additief, een stof die aan een product – in ons geval een voedingsmiddel – wordt toegevoegd om de werking of een bepaalde eigenschap te bevorderen. Denk daarbij aan de smaak, de geur, het uiterlijk of de houdbaarheid. Het additief dat wij toevoegen aan eetbare oliën is een vorm van siliconen dat wordt gebruikt als antischuimmiddel in voedsel met het Europese voedseladditief nummer E900. Dit ingrediënt wordt veel gebruikt in frituurolie vanwege zijn goede vervormingseffect bij hoge temperaturen. Het is een heldere, kleurloze, stroperige vloeistof en oplosbaar in niet-polaire materialen en andere organische oplosmiddelen.

Dergelijk werk vereist grote nauwkeurigheid. Denk daarbij aan toevoeging van bijvoorbeeld slechts 80 gram op een hoeveelheid vloeistof van enkele tonnen. Als de verhoudingen niet kloppen kan een complete voorraad afgekeurd worden. Het spreekt voor zich dat dit werk door goed opgeleide controleurs gedaan wordt.

Over de auteur

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments