nl +31 (0) 6-53156509 24/7 Bereikbaar PO Box 69242, 1060 CE AMSTERDAM Nederland
ISO gecertificeerd
ISO 9001:2015
20+ jaar ervaring
#1 in Nederland
GAFTA + FOSFA
Approved Superintendent
Meer info?

Even voorstellen: Maurice van der Poort

Maurice van der Poort RVJ CI

Kent u onze nieuwe collega Maurice van der Poort al? Maurice volgde de internationale groothandelsopleiding, maar ging vrij snel na de afronding hiervan een compleet andere kant op. Maurice van der Poort (39) stapte in de voetsporen van zijn vader en werd zo’n 20 jaar geleden (AGRI) ladingcontroleur.

Omdat hij al vanaf 2005 in de branche rondloopt is RVJ-CI voor hem geen onbekende speler in de markt. Aanvankelijk was hij in loondienst, maar ging ruim vijf jaar geleden als ZZP’er verder. Zo werkte hij voor de grotere controlebedrijven en was hij ook al geruime tijd voor ons bij RVJ Cargo Inspections aan het werk. Als ZZP’er word je echter vaak op onregelmatige basis op nachtelijke of weekend-shifts ingedeeld. Een van de redenen om toch maar op zoek te gaan naar een vaste baan. Die kans werd hem door RVJ Cargo Inspections geboden. Hij besloot ‘m te accepteren. Structuur en vastigheid lonkten. Maar de echte trigger?

RVJ-CI is een jong en dynamisch bedrijf dat volop aan de weg timmert en waar medewerkers de kans krijgen om mee te denken en te bouwen. Het is een klein bedrijf met korte lijnen. Ook dat vindt hij plezierig. Daarnaast trekt de diversiteit, omdat hij naast Amsterdam ook vanuit Rotterdam, België en Duitsland kan werken. Dat maakt het voor hem extra leuk.

Maurice kon direct aan de slag, want hij is volledig gediplomeerd. Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich namelijk laten bijscholen door het Scheepvaart- en Transportcollege. Hij behaalde tevens alle mogelijke certificaten, ook die van IFIA, zodat hij aan de slag kan als ijkopnemer en controleur droge en vloeibare ladingen.

Wat hij leuk vindt aan het werk? De diversiteit. Iedere dag naar een andere locatie. Altijd nieuwe dingen leren. Geen sleur van elke dag hetzelfde werk. Ook daarom vindt hij RVJ-CI zo interessant: hij kan op verschillende locaties een bijdrage leveren. Zaken regelen, documenteren, bijhouden. Het geeft verantwoordelijkheid.

En waar hij echt blij van wordt? Als een zeeboot arriveert en alle eerste keuringen zijn uitgevoerd, waarbij de eisen aan voedselveiligheid in een hoog vaandel staan, hij groen licht kan geven aan het stuwadoorsbedrijf zodat ze de boot vervolgens kunnen gaan lossen. Dat alles geeft hem de voldoening dat hij zijn steentje heeft bijgedragen.

En buiten werktijd? Dan loopt hij graag hard in de natuur of brengt hij tijd door met zijn familie.

Over de auteur

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments