nl +31 (0) 6-53156509 24/7 Bereikbaar PO Box 69242, 1060 CE AMSTERDAM Nederland
ISO gecertificeerd
ISO 9001:2015
20+ jaar ervaring
#1 in Nederland
GAFTA + FOSFA
Approved Superintendent
Meer info?

Even voorstellen: Bas de Kemp

Bas de Kemp

Ben je onlangs nog op onze site geweest? Dan heb je wellicht gezien dat we wat wijzigingen hebben doorgevoerd. Zo kan je nu het voltallige team op de site terugvinden. Ook op LinkedIn zullen we van tijd tot tijd een collega in de spotlight zetten. Vandaag stellen we onze jongste collega aan je voor: controleur Bas de Kemp.

Ik heb altijd al een connectie met water gehad. Al als kleine jongen was ik dagelijks op het water te vinden. Niet verwonderlijk dat ik een maritieme opleiding volgde, waarna ik op de grote vaart ging. Omdat de vriendschappen verwaterden – ik was vaak lange tijd van huis – besloot ik als scheepsagent aan het werk te gaan. Uiteindelijk wilde ik een nieuwe uitdaging. Omdat ik per se in de scheepvaartwereld wilde blijven werken solliciteerde ik bij RVJ Cargo & Inspections.

Hier breng ik mijn dagen door met het controleren van bulkladingen. Wat ik zoal doe tijdens zo’n controle? Ik ga aan boord en bekijk de ladingen in het ruim. Daar neem ik op een speciale manier monsters van en maak er een conditierapport van. Ik kijk of er gekke dingen in de lading zitten. Zo kunnen er in een lading sojabonen bijvoorbeeld paarse, zwarte, verschrompelde of onrijpe bonen zitten.

Wist je dat de temperatuur van bonen wel 35 graden kan zijn op het moment dat ze gelost worden? En als ze ergens in opslag liggen kan de temperatuur in extreme gevallen zelf nóg meer stijgen. Bonen worden namelijk niet altijd direct geleverd, maar kunnen ook in duwbakken opgeslagen worden. Is dat het geval, dan houden wij de lading in de gaten, onder andere middels een visuele inspectie en door regelmatig de temperatuur op te nemen om te zien of er broei ontstaat. Want als bonen warm worden, dan kan de toplaag dichtslaan. Daaronder ontwikkelt zich vervolgens broei. Zit er echt broei in bonen, dan kan de temperatuur wel oplopen tot zo’n 45 graden. Gevolg: schimmelvorming. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen.

Het werken bij RVJ Cargo Inspections vind ik erg leuk, vooral omdat ik nu iets heel anders doe. Ik ben bovendien best wel leergierig wat goed uitkomt, want bij RVJ CI kan ik mijzelf volop ontwikkelen. Naast tal van interne trainingen volgde ik al een ijkcursus en een veiligheidscursus, de zogeheten VCA-opleiding. Belangrijk, want we moeten wel veilig werken. Het ijken van binnenvaartschepen heeft alles te maken met een kwantiteitscontrole. Aan de hand van de uitwatering kan je het geladen of geloste gewicht van de duwbak of het binnenvaartschip berekenen. En na de zomer start ik met een graancursus. Daar kijk ik erg naar uit.”

Wat Bas buiten werktijd doet? Zijn vrije tijd brengt hij graag door met zijn camera. Fotografie is zijn grote hobby. En daarnaast vindt hij het fijn om af en toe een weekendje weg te gaan, een kaartje te leggen of een borreltje te drinken met vrienden.

Over de auteur

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments