nlen +31 (0) 6-53156509 24/7 Bereikbaar PO Box 69242, 1060 CE AMSTERDAM Nederland
ISO gecertificeerd
ISO 9001:2015
20+ jaar ervaring
#1 in Nederland
GAFTA + FOSFA
Approved Superintendent
Meer info?

Inspecties

Meer dan 100 jaar ervaring met inspecties

De naam zegt het eigenlijk al: RVJ Cargo Inspections heeft een naam hoog te houden als het gaat om ladinginspecties. Wat wij doen? Wij bewaken de kwaliteit van de lading en waarborgen daarmee de continuïteit van onze partners. Dit doen wij met onze uitgebreide productkennis die gebaseerd is op jarenlange ervaring, goede opleidingen én onze internationale contractkennis. Die zaken, die onontbeerlijk zijn voor een goede inspectie, stellen ons in staat om risico’s te beperken en zo bij te dragen om de belangen van onze opdrachtgever zo goed mogelijk te behartigen.

Het traject
Bij een inspectie gaat het om objectieve waarneming en verregaande kennis van het product. Onze controleurs zijn vrijwel continu aanwezig tijdens het laden en lossen van binnenvaart-, coasters en zeeschepen en zorgen ervoor dat het laden en lossen op een zo snel en efficiënt mogelijke manier gebeurt. Wij controleren de lading op zaken als schimmel, geur, kleur, bijmenging, insecten, temperatuur, percentage pellets/meel et cetera. We checken onder andere de transportuitrusting en afvoerapparatuur, waaronder de loskranen. En daarnaast zorgen wij voor bemonstering voor de Nederlandse Voedsel & Waren Autoriteit (NVWA) en onze opdrachtgever. De genomen monsters worden voor de in het contract vastgelegde periode in onze monsterkamer opgeslagen. En ook gedurende de overslag bewaken onze controleurs continu de temperatuur, kwaliteit en conditie van (droge) bulkgoederen.

Gezamenlijk meer dan 100 jaar ervaring
Wij kennen de markt van (droge) bulkgoederen als geen ander en weten wat opdrachtgevers nodig hebben om de kwaliteit van hun lading te kunnen garanderen. We hebben als team namelijk meer dan 100 jaar kennis van de goederen en ervaring met het inspectievak. Wij zijn uitgebreid gecertificeerd en houden dagelijks controles volgens hoge standaarden. Iets wat alleen maar kan als je interne organisatie klopt. Om onze mensen scherp te houden en de kwaliteit op een hoog niveau vinden er dagelijks interne controles plaats. Ons team wordt namelijk continu gecoacht en gemonitord.

Wij beschikken niet alleen over gedegen warenkennis (producten) en contractkennis (Nationale contracten: Vernof/Nofota en Internationale contracten: Gafta/Fosfa/FCC), maar wij dienen ook – door de producten te zien, horen, ruiken en voelen – als belangrijk zintuig van onze opdrachtgevers.

En zo zijn wij in staat om risico’s voor onze opdrachtgevers te beperken en hun belangen zo goed mogelijk te behartigen.

Over de auteur

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments